You Should Know yangın kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Yangın Bapsı Kolu aşağı gerçek itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayan ürkü Kanat binasında kullanılır. Muhatara simultane ihtiyaç duyulan bu aparat epey işlevsel ve falsosuz olmalıdır.

İnsanların hayatını kurtaran yangın bapsı; bununla yetinmeyerek yangının farklı bölgelere yayılmasına da hail evet. Bu sayede, yangının yaratması muhtemel kazançlı etkilerini en aza indirir.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine sargılı olarak birkaç farklı koruma görevlisi seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin elverişli ruhsat olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler kabul edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri kötüdaki şekilde sıralanabilir:

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız kip olduğu denli, şık bir görünüm sağlayabilmek dâhilin kullanılacağı mekana göre de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik amerikan bar sistemi, yangın takkadak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara şayan olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması esenlanabilir.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa de yamanı lokum ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sebebiyle emin kucak oluşturur.

Kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Adı yangın merdiveni olsa da yangın kapısı su taşkını ve sarsıntı afetlerinde bile en andıran merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın sevimliını kurtardığında daha oflaz anlaşılacaktır.

Sertifikasız yangın kapıları da oranlı maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Ucuz yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları ciğerin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar iktisadi bir almaşık sunar.

Başkaca, sertifikalı yangın bapsı fiyatları farklıdır. Bununla beraberinde işlem adımları ekseri şunları derunerir:

Yangın merdivenleri dokumalırken makroliği konutlarda 80cm, topluma bariz binalarda 120cm, yüce katlı ofis binalarında 90cm ferahliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları oylumluliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Report this wiki page